E-ticarete atılmak isteyen girişimcilerin en zorlandığı süreçlerden birisi firma ismi bulma sürecidir. Her ne kadar kolay gibi görünse de alında firma ismi bulma sürecinde girişimcilerin oldukça titiz ve seçici davranması gereklidir. Aksi halde yanlış firma ismi seçiminden dolayı tüketicilerin akıllarında yer edinememekte ve marka bilinirliğini arttıramamaktadır. Bu noktada girişimciler firma ismi seçerken bazı hususlara dikkat etmelidir. Biz de bu yazımızda e-ticarete atılmak isteyen girişimciler için doğru isim seçiminin nasıl yapılması gerektiğinden bahsedeceğiz. Sizler de yazımızdan yararlanarak şirket kurulumu sırasında en doğru isim tercihini yapabilirsiniz.

Basit Bir İsim Olmasına Önem Verin

E-ticaret firması için en doğru ismi seçmek isteyen girişimcilerin firma isminin basit bir isim olmasına önem vermesi gereklidir. Çünkü basit bir şekilde belirlenen firma isimleri tüketiciler tarafından daha kolay bir şekilde hatırlanmaktadır. Bu da e-ticaret firmalarına marka bilinirliğini arttırma konusunda yardımcı olmaktadır. Bu nedenle firma ismi seçerken komplike ve akılda kalıcı olmayan isimlerden uzak durulmalıdır. Bunun yerine basit ve akılda kalıcı isimlere yönelmek oldukça önemlidir.

Yazımı Kolay ve Anlaşılabilir Bir İsim Bulun

Tüketicilerin büyük çoğunluğu yazımı kolay ve anlaşılabilir olan firma isimlerini daha kolay akıllarında tutabilmektedir. Bu nedenle e-ticarete atılmak isteyen girişimcilerin şirket kurulumu sürecinde kolay yazılabilir ve anlaşılabilir bir firma ismi seçmesi gereklidir. Böylelikle firmaların marka bilinirliğini arttırabilmesi mümkündür.

Yazımı kolay ve anlaşılabilir bir firma ismi seçme sürecinde girişimcilerin çevrelerinden yardım alması oldukça önemlidir. Bu noktada çevredeki insanlara bulunan isimler söylenmeli ve onlardan bu ismi yazması istenmelidir. Bu sayede hangi ismin daha kolay yazılabildiğini ve anlaşılabildiğini tespit etmek mümkündür.

Özgün Olmaya Özen Gösterin

Firma ismi bulması sürecinde girişimciler genellikle akıllarına gelen her ismi not etmekte ve bu firma isimleri hakkında araştırma yapmaktadır. Araştırma yaparken de kişiler genellikle firma isminin özgün olup olmadığını göz önünde bulundurarak hareket etmelidir. Örneğin, firma ismine yakın bir isimde başka bir firma varsa firmanın ismi özgün olmamaktadır. Bu nedenle firma ismi bulma sürecinde girişimcilerin farklı firma isimlerini incelemesi gereklidir. Sizler de e-ticarete atılmak isteyen fakat firma isminde kararsız kalan bir girişimciyseniz firma isimleri hakkında araştırmalar yapmalıdır. Bu araştırmalar doğrultusunda da firmanız için özgün bir isim ortaya koyabilirsiniz.

Çevrenizdekilerin Görüşlerini Önemseyin

Firma ismi seçme aşamasında dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise çevredekilerin görüşleridir. Genellikle firma ismi seçmek isteyen girişimciler yeni bir firma kurma düşünceleri olduğunu çevrelerindeki insanlarla paylaşmakta ve firma ismi hakkında onların görüşlerini değerlendirmektedir.

Farklı kişiler ile iletişime geçmek ve onların görüşlerini değerlendirmek hem e-ticaret firmasının ismi için yeni fikirler bulmasını kolaylaştırmakta hem de seçilen firma isminin doğru olup olmadığını anlamayı sağlamaktadır. Bu nedenle firma ismi seçerken sizler de yakın çevreniz ile görüşerek onların görüşlerini de değerlendirmelisiniz. Böylelikle e-ticaret firmanız için en doğu ismi bulabilir ve marka bilinirliğinizi büyük çapta arttırabilirsiniz.

Kurumsal Bir Marka Kimliği Ortaya Çıkarın

E-ticarete atılan girişimcilerin şirket kurulumu sürecinden sonra bir marka kimliği de ortaya koyması gereklidir. Bu noktada markaların kimliğini oluşturan öğeler göz önünde bulundurulmalıdır. Bu öğeler şunlardır:

  • Marka logosu
  • Marka dili
  • Marka sloganı

E-ticaret firmaları genellikle marka logolarının, marka dillerinin ve marka sloganlarının birbiriyle uyumlu olmasına dikkat etmektedir. Bu nedenle firma ismi seçmek isteyen kişilerin bu süreci bir bütün olarak değerlendirmesi ve hem marka logolarına hem de marka sloganlarına uygun bir firma ismi seçmesi gereklidir.

Sizler de firmanız için en doğru ismi seçmek istiyorsanız firma ismi için alternatif olarak bulduğunuz isimleri bir marka logosu, marka sloganı ve marka dili bularak karar vermelisiniz. Böylelikle firmanız için kurumsal bir marka kimliği ortaya koyabilirsiniz.