AMAZON ENTEGRASYONU
Amazon Entegrasyonu Nedir?
Entegrasyon yapmayı kısaca anlatmak gerekirse kendi ürünlerinizi kitlesi büyük olan sayfaların bünyesinde satmak olarak adlandırabiliriz. Entegrasyon yapmanın amacı e-ticaretteki ürünlerinizi çeşitli pazar yerlerinden gelen siparişleri tek bir panelden kontrol etmektir. Böylece işiniz kolaylaşmış olur. Kendi e-ticaret siteniz ile başka bir ticaret sitesini uyumlu hale getirmek ve onun pazarından yararlanmak için entegrasyon son derece önemli bir kazanç ve başarı kapısı açmış olacaktır. Amazon kitlesi bakımından oldukça fazla kullanılan ve sevilen bir ticaret platformudur. Sınırlarının geniş olması pazar yeri hakimiyetinin de güçlü olduğu anlamına gelmektedir. Pazaryeri entegrasyonu e-ticaret sitenize büyük avantajlar sağlar. Entegrasyonu pazar yeri güçlü olan bir site ile yapıldığında aynı gücün avantajlarından yararlanmış olursunuz. Bu sayede satışınız artırmış kazancınız katlanmış olacaktır.
Amazon Entegrasyonunun Yararları Nelerdir?
Amazon sitesi hem ülkemizde hem de dünya ülkeleri arasında sanal alışverişte en çok tercih edilen sitelerden biridir. Hitap ettiği kitle bakımından da oldukça büyük artı göstermektedir. Her geçen gün siteye uğrayan alışveriş severlerin sayısı artmaktadır. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda entegrasyon yapmayı düşünen girişimci firma Amazon entegrasyonunu seçmesinde fayda vardır. Amazon ticaret sayfası ulaştığı kitle ve hitap ettiği üye bakımından ses getiren bir sayfadır. Henüz markalaşmamış bir e-ticaret sitesiyseniz büyüme yolundaki ilk adım olarak ürünlerinizin entegrasyonunu yapabilirsiniz. Markalaşma sürecinde yeteri kadar sermaye biriktirmenize yarayan bir sistemdir. Bunun yanında hız dijital dünyanın en önemli unsurdur. Sizler de hızlı bir şekilde ticaret yapma ve hızlı bir şekilde faturalandırma yapmak istiyorsanız amazon entegrasyonu deneyebilirsiniz. Sanal ticaretin birinci unsuru bilinirliktir. Tüketici tarafından ne kadar çok bilinirseniz tercih edilmeniz o kadar artacaktır. Bilinmenin de en kolay yeri sanal pazar yerlerinde güçlü olmaktır. Eğer böyle bir güce sahip değilseniz sahip olan bir firma ile ürünlerinizi entegre yapabilirsiniz. Aynı zamanda ürünlerinizi istediğiniz zaman güncelleyebilirsiniz. Amazon’a sınırsız ürün koyabilirsiniz ve istediğiniz kadar satış yapabilirsiniz. Ürünleriniz birden fazla sanal pazarlarda yaymanız tüketici tarafından fark edilmenizi sağlayacaktır.
Amazon’a Entegrasyon Nasıl Yapılır?
Amazon’da ürün satmak için öncelikle bir e-ticaret alt yapısıyla bir site sahibi olmanız gerekmektedir. Daha sonra ürünleriniz için bir barkod temin etmelisiniz. Bilmeniz gereken diğer bir unsur ise Amazon ‘un her ürünü kabul etmediğidir. Amazon belli bir standartla ürünleri bünyesine almaktadır. Bu standartlara uyan ürünleri hazırladıysanız sırada sitenin entegrasyon butonuna tıklamak kalmıştır. Seçtiğiniz ürünleri sayfaya yüklediğinizde bu adımı sonlandırmış olacaksınız. Dilerseniz tüm ürünlerinizi gönderebilirsiniz. Buradaki adım ise şu şekilde olacaktır. Ürünler – kategori – tümü şeklinde yaptığınızda olan ürünlerini tel butonu ile sisteme yüklemiş olacaksınız. Satıcı kimliği ve kimlik bilgileri ürün satımından önce doldurulması gereken önemli bilgilerdir. Amazon’un kendi bünyesindeki şablonları kullanıp bu bilgileri ekle bölümünden yapabilirsiniz. Bu şablonları uygun hale getirerek ürün oluşturma işlemlerine sonradan başlayabilirsiniz. İlk olarak ürünlerinizin şablon ismini belirleyip kategorileştirmelisiniz. Diğer adım ise satış fiyatı belirlemek ve varsa indirimleri tanımlamaktır. Bunun yanında kargo hakkında bilgilendirme yapmak da son derece önem arz eden bir durumdur. Kargo süreleri şu şekildedir: aynı gün, ertesi gün ya da üç sonra seçeneklerinden birini seçerek bu işlemi de tamamlamanız gerekmektedir. Herhangi bir aksilik çıkmaması için kargo eşleştirme sihirbazını mutlaka kullanmak gerekir. Bu sayede eşleşmeyen ürünler varsa hemen saptanabilir. Çünkü ürünleriniz kargo ile eşleşmezse gönderim olmayacaktır. Bu büyük sitedeki ürünlerinizi özelleştirmek istiyorsanız ürün özelleştirme sihirbazını devreye sokabilirsiniz. Bunun amacı ise Amazon’da ürünleriniz daha kolay bulunmasını sağlamaktır. Tüm bu işlemler bittikten sonra aktarım butonuna basıp işleminizin gerçekleşmesini bekleyebilirsiniz. Bu sayede ürünleriniz sorunsuz bu pazara aktarılmış olacaktır.
Amazon Aktarımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Ürünlerinizi barkodunun olup olmayışı ya da uyumlu olup olmayışı önemli bir husustur. Eğer ürününüz başka satıcı tarafından sizden önce yüklediyse bu sizi yedekleme pozisyonuna sokacaktır. Ürünleriniz marka bilgisi de aktarılması gereken diğer önemli husustur.
Amazon Api Entegrasyonu sayesinde dilediğiniz tedarikçilerle çalışabilir ve e-ticaret sitenizde kendinize ait olan ürünleri panelimize aktarabiliriz.Dilerseniz E-ticaret paketimiz üstünden dilerseniz fiziki mağazanızdan satış yapıyorsanız manuel servislerimiz sayesinde panele ürünlernizi ekleyip Amazon Mağazanıza veya Mağazalarınızda satışa sunabilirsiniz. Amazon mağazanızda oluşan siparişleri gözlemleyebilir siparişlerin tüm aşamalarını sistemizden takip edebilirsiniz. Muhasebe/Erp Entegrasyonlarımız sayesinde, Muhasebe ERP Yazılımınıza otomatik faturalarınızı işletebilirsiniz.
- Otomatik davranışlar, saat başı otomatik ürün gönderimi
- Ürün yönetimi, ürünle alakalı (xml’den gelen) tüm alanların kişiselleştirilmesi
- Tedarikçi bazında oranlama
- Tedarikçi bazında html açıklama
- Tedarikçi bazında teslimat yönetimi
- Ürün barkod yönetimi, barkodları aynı olan ürünlerin algılanması ve Amazon Mağazanızda fiyatı en uygun olanın satışa çıkarılması
- Varyantlı ürün yönetimi
- Seçenekli ürün yönetimi
- Kategori bazlı eşleme ağaçlandırma yapısına göre
- Kategori bazlı oranlama
- Kategori bazlı html açıklama
- Kategoriye bağlı teslimat yöntemleri
- Ürün bazlı otomatik toplu spec atama
- Sipariş yönetimi (tüm mağazalar)
- Müşteri yönetimi (tüm mağazalar)
- Dakikada bir sipariş entegrasyonu
- Otomatik kargo entegrasyonu
- Otomatik toplu / tekli muhasebe / erp entegrasyonu
- Otomatik toplu mail gönderimi