E-ticaret Dünyasına Girecek Olan Girişimcilerin Korkuları

E-ticaret en çok tercih edilen ticaret modülü olup hızlı dijitalleşen dünya için büyük kapılar açmıştır. Bu bağlamda fiziki iş yerlerinin yerini artık e-ticaret ile birlikte dijital dünya almıştır. Ama bu kadar karlı ve talep gören bir sektöre yeni girecek olan girişimcilerin yaşadığı bazı korkular vardır ve bu korkular onları e-ticaret dünyasına girme konusunda geri planda bırakmaktadır. Elbette ki her sektörde olduğu gibi ticaret sektöründe de bazı riskler söz konusudur ki bu riskler ister fiziki mağaza olsun ister sanal mağaza sürekli risk taşıyacaktır. Ama ticaret zaten risk demektir. Bilindiği üzere e ticaret dünyası da bazı stratejik yöntem ve taktik ile geliştirilecek bir durumdur ve bu bağlamda hareket etmeyi gerektirir. Yeni girişimciler ve dijital dünyaya bir tık uzak olan şirketler kapılarını e-ticaret sektörüne açmaktan korkmak ile birlikte ve bu riske girmeyi doğru bulmamakla birlikte bu sektöre girmeyi tercih etmemektedir. Oysaki doğru yönetilirse ve işin gerektirdikleri uygulanırsa kullanıcıya yani şirkete büyük avantajlar sunacaktır ve büyümesi açısından da fayda gösterecektir. Peki girişimcilerin korkmasın neden olan durumlar nelerdir diye merak edenler için analiz listesi.

E-ticaret Bünyesine Girmekten Korkan Girişimcilerin Nedenleri

Rekabetin Yoğun Olması ve Bu Pazarda Yer Bulamama Korkusu

Bu durum çoğu girişimciyi korkutan ve hamle yapmasına engel olan bir durumdur. Bilindiği üzere e-ticaret sektörü bünyesinde birçok rakip barındırmakla birlikte bu sayı her geçen gün daha da atmaktadır. Doğal olarak bu pazarda kendine bir yer edinmek sanıldığı kadar kolay bir durum değildir. Ama düşünülürse zaten e-ticaretin dışında tüm ticaret dünyasında da rakipler bulunmamakta ve girişimcinin bu şirketler arasında kendine bir yer edinmesi oldukça zor ve emek gerektiren bununla birlikte fark yaratmadı gerektiren bir durumdur. Aynı farklı bazı çalışmalar ile burada da yapmanız gerekmektedir. Örneğin kendinize takip olarak seçtiğiniz firmayı iyi analiz etme ve bu firmanın eksik yönlerinin yanında başarılı yönlerini saptamalısınız. İyi bir rakip takibi oldukça önemli bir durumdur. Bunun yanında pazarın durumunu da iyi analiz edip kendi çıkarımlarınızı yapmalısınız.

Sosyal Medyada Bilinirliğiniz Arttıramama Endişesi

Sosyal medya ürün satışı için açık pazar haline gelmiş ve çoğu girişimcinin de markalaştığı mecra olmuştur bu konuda yapılacak en iyi adım ise sosyal medya üzerine eğilmektir. Bu noktada ciddi çalışmalar yapma ve bu çalışmalar üzerinden ekip çalışması ile tüm endişeleriniz yok olacaktır. Plan ve program ile bu mecrayı aktif kullanmak gerekmekte olup anketler, yarışmalar ve kullanıcı etkileşimlerle bilinirliğiniz artacaktır. Sosyal mecralarda reklam tanıtım ve aktiflik oldukça önemli bir durumdur.

Çabuk Hevesi Değişen Tüketiciye Güvenmeme Korkusu

Bilindiği üzere tüketici çağında yaşıyoruz doğal olarak bugun bunu beğenen ya da isteyen tüketici çok kısa süre sonr algısının farklı bir yere kayacağı çok açık ve nettir. Bu da sektöre yeni girecekler için büyük bir endişe kaynağıdır. Bunun üstüne bir de satışınız online bir platformda gerçekleştirme olanağı olmuşken güven son derece hassas bir detay haline gelmiştir. Diğer taraftan tüketici de bu sektörü kullanırken birden fazla çekinceler yaşamaktadır. Yapılması gereken ilk şey önce tüketicinin güvenini sağlamaktır. Bunun içinde ürünlerinizi doğru tanıtmak, birden fazla ödeme seçenekleri imkanı tanımak, siteniz güvenli olduğunu gerekli belge ve evraklarla desteklemelisiniz. Aynı zamanda sitenize yapılan yorumlara cevap verip etkileşimi sağlayın. Böylece belli bir güven kazanmış olacaksınız bu da artık sizin de güveneceğiniz anlamına gelecektir. Çok vazgeçen tüketici için de sürekli yeni etkileşimler yapmalı birkaç promosyon ve kampanya ile tüketiciyi diri tutmalısınız. İlgisinin ve algısının daima üzerine olması için çalışmalar başlatabilirsiniz.

Her Şeyi Hazırladım Peki Şimdi Ne Yapacağım?

E-ticaret sitenizi kurdunuz gerekli altyapıları aldınız nasıl satıp yapacağım diye merak edenler hemen pazarlama ve kampanya stratejisine odaklanmalılar.