Shopee’de Satış Nasıl Yapılmaktadır?
E-ihracat ve e-ticaret yöntemini tercih ederek internet üzerinden hizmet ve ürün satışı yapan işletmelerin ve kişilerin satışlarını gerçekleştirebileceği pek çok platform bulunmaktadır. İşletmeler ve kişiler kendilerine ait e-ticaret sitelerinin yanında e-ihracat ve e-ticaret pazaryeri alanlarından da satış yapabilmektedir. Aliexpress, eBay, Amazon, Shopee, Wish gibi alanlar yurtdışına hizmet ve ürün satışı yapmak istemekte olan işletmelerin ve kişilerin en fazla tercih ettikleri alanlar olarak bilinmektedir.
Shopee, günümüzde hizmet ve ürünlerini yurtdışına satmak isteyen işletmelerin ve kişilerin en fazla tercih ettikleri alanlar arasında yer almaktadır. Shopee, hem oldukça büyük bir müşteri kitlesine hitap ettiği için hem de Asya ülkelerinde ön plana çıkan bir pazaryeri alanı olduğundan pek çok marka tarafından tercih edilmektedir.
Shopee Nedir?
Shopee, Singapur’da 2015 senesinde kurulmuş olan bir e-ticaret platformu olup, C2C iş modeliyle çalışan bir alanken almış olduğu kararla kısa zamanda B2C yani işletmeden tüketiciye yapısı ile çalışan e-ticaret pazaryeri alanı haline gelmiştir.
Forrest Li tarafından kurulmuş olup, 20 binden fazla çalışana sahip Shopee, günümüzde hizmetlerini 14 ülkede vermeye devam eden bir e-ticaret alanıdır. Çalışma süreçlerine daha çok Güneydoğu Asya’da yoğunluk vermekte olan Shopee, oldukça hızlı şekilde Avrupa’ya ve Amerika’ya yayılmış ve e-ticaret alanında en iyi pazaryeri alanları arasında kendine yer edinebilmeyi başarmıştır.
Shopee’nin hızla gelişerek büyümeye devam etmesi e-ticaret yaparak ürünlerini internet üzerinden satmak isteyen markaların dikkatini çekmiş durumdadır. Bu nedenle artık yurtdışına satış yaparak avantajlar elde etmek isteyen markalar da Shopee’de satışlarını yapmayı uygun görmektedir.
Shopee’de Satış Yapmanın Avantajları Nelerdir?
Shopee’de satış yapmayı tercih etmek işletmelere ve kişilere pek çok avantajlar sağlamaktadır. Shopee’de satış yapmanın bazı avantajları şunlardır:
- Ürünlerini Shopee’de satmayı tercih eden markalar hizmetlerini ve ürünlerini oldukça kolay bir şekilde Asya’da ve Güneydoğu Asya’da yaşamakta olan kişilere ulaştırabilmektedir.
- Shopee’nin özellikleri arasında yer alan Avrupa’ya ve Amerika’ya satış sayesinde kişiler farklı ülkelere satışlarını gerçekleştirebilme imkânı yakalayabilmektedir.
- Güneydoğu Asya’da oldukça bilinen bir pazaryeri alanı olmasından dolayı Shopee sayesinde markalar basit bir şekilde hizmet ve ürünlerinin satışını yapabilmektedir.
- Shopee’nin kendisine ait olan bir müşteri kitlesi bulunmaktadır. Shopee’de satış yapmayı tercih eden markalarda bu kitleye hızla ulaşma imkânı yakalamaktadır.
- Shopee’de her gün neredeyse binlerce ürün satışı yapılmaktadır.
- Shopee oldukça bilinen e-ticaret alanı olduğu için işletmeler ve kişiler hiçbir reklam harcamasına gerek olmadan hedef kitlelerine ulaşabilmektedir.
- Çalışma süreçlerinin yönetilebilmesi oldukça kolay olmaktadır.
Bu avantajlardan yararlanmak isteyen işletme ve kişilerin kendilerine ait olan bir Shopee mağazası açarak ürünlerini buraya yüklemeleri gerekmektedir.
Shopee’de Satış Yapmanın Dezavantajları Nelerdir?
Shopee’de satış yapmak ne kadar işletmelere ve kişilere belli avantajlar sağlıyor olsa da bazı durumlarda dezavantajları da yer almaktadır. Shopee’de satış yapmanın dezavantajlarından bazıları şunlardır:
- Shopee oldukça bilinen bir alan olduğundan ve aynı zamanda hazır bir müşteri kitlesi bulunduğundan pek çok marka Shopee’den satış yapmak istemektedir.
- Shopee’den satış yapmakta olan marka sayılarının sürekli artış gösteriyor olması işletmelerin ve kişilerin rekabet ortamında bulunmasına sebep olmaktadır.
- Shopee’den satış yapmakta olan markaların hizmetlerini ve ürünlerini ön plana çıkarabilmeleri oldukça zor olmaktadır.
- Shopee’den satış yapan markalar, yurtdışı kargo ücretleri dolar ve euro ile ödendiğinden yüksek harcamaların yapmaktadır.
- Shopee’de marka bilinirliğinin yaratılabilmesi oldukça zor olmaktadır. Çünkü bu alanda satış yapmakta olan binlerce marka yer almaktadır.
- Shopee’de satış yapmakta olan işletmeler ve kişiler belirlenmiş komisyon oranlarıyla Shopee’ye ödeme yapmaktadır.
Shopee’de satış gerçekleştirmenin işletmelere ve kişilere sağladığı başlıca dezavantajlardan bazılarıdır. Shopee’de satış yapmanın her ne kadar bu tür dezavantajları bulunuyor olsa da aslında Shoppe’de ürün satmak oldukça kolay ve avantajlıdır.