Trendyol, Demet Mutlu tarafından 2010 yılında kurulmuş olan bir e-ticaret alanıdır. Satıcılar ile alıcıların birleştirildiği Trendyol pazaryeri alanıdır. Trendyol mağaza açma işlemlerini tamamlamış olan kişiler gerekli olan evraklarını da tamamlayarak Trendyol’a ileterek satış yapmaya başlayabilir. Trendyol mağaza açma e-ticaret işletmelerinin hazır müşteri kitlelerine ulaşabilmelerini sağlayarak daha kolay satış yapabilmelerine yardımcı olur.
Trendyol Pazaryeri Ne Demektir?
Trendyol pazaryeri, Demet Mutlu’nun 2010 senesinde hayata geçirmiş olduğu bir projedir. Satıcılar ile alıcıların bir arada bulunduğu bu alan üzerinden ürün satın almak ve ürün satışı yapmak mümkündür.
İnternet üzerinden satış yapmak istemekte olan kişilerin en faza yönelmekte oldukları alanlardan biri olan Trendyol, Türkiye’nin en büyük e-ticaret şirketleri arasında bulunur. Yalnızca bir gün içinde binlerce satıcı Trendyol platformu sayesinde ürünlerini müşterilere ulaştırabilmeyi başararak satış yapma olanağına sahip olur.
Trendyol Mağazası Ne Demektir?
Trendyol mağazası kendi ürünlerini satmak isteyen satıcıların Trendyol üzerinden satış yapmalarını sağlayan sistemin adıdır. Firmalar Trendyol’da mağaza açmak istedikleri zaman ilk önce satıcı başvurusu yaparak sonrasında Trendyol’un istemekte olduğu evrakları firmaya ilettikten sonra mağazalarını açabilir. Satıcılar Trendyol mağazaları açıldıktan sonra satmayı istedikleri ürünleri Trendyol’a yükledikten sonra satış yapma olanağına sahip olur.
Trendyol Partner Ne Demektir?
Trendyol partner, Trendyol’da mağaza açarak bu alan üzerinden satış yapmakta olan kişilerin yer aldıkları programın adıdır. Yani Trendyol partner, Trendyol üzerinden satış yapmakta olan satıcıları tanımlamak amacı ile kullanılır.
Ayrıca bunların yanında Partner.trendyol.com internet sitesi de yer almaktadır. Bu site üzerinden Trendyolda mağaza açmış olan kişiler kendilerine ait olan panellere girerek finansal yönetim, reklam verme, kampanya katılımı, ürün yüklemesi benzeri pek çok bilgilerine ulaşabilmekte ve işlem yapabilmektedir. Bunların dışında Trendyol partner ile satıcılar e-ticaret eğitimlerine katılarak bu alanda kendilerini daha basit bir şekilde yetiştirebilmektedir.
Trendyol’da Ürün Nasıl Satılır?
Trendyol partner sistemi dahilinde Trendyol’da ürünlerini satmayı amaçlayan tüm markaların mağaza açma zorunlulukları bulunur. Mağaza açabilmek için de ilk önce şirket kurulabilmesi ve sonra Trendyol satıcı başvurusunda bulunulması gerekmektedir. Markalar Trendyol’da mağaza açmadan veya şirketleri olmadan ürün satışı gerçekleştirememektedir.
Trendyol’da Mağaza Nasıl Açılmaktadır?
Trendyol’da mağaza açıp bu alandan satış yapabilmeyi istemekte olan kişiler ilk önce şirket kuruluşlarını gerçekleştirmelidir. Trendyol’da şirket kurmadan satış yapılabilinmesine izin verilmemektedir.
Şirketlerin kuruluşlarını tamamlayan markalar Trendyol partner başvurusunu yaparak, Trendyol’un istemiş olduğu belgeleri firmaya göndermektedir. Evrak ve belgelerin incelenmesinin ardından Trendyol müşteri hizmetlerinden bir yetkili sizi arayıp mağazanızın açılmış olduğuna dair sizi bilgilendirir.
Trendyol’da Mağaza Açmanın Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Trendyol’da mağaza açmış olmanın bazı avantajları yer almaktadır. Bunlardan bazıları:
- Trendyol, yirmi milyonun üzerinde kişi tarafından tercih edilmekte olan bir alandır.
- Trendyol’da satış yapmak isteyen kişilerin hazır bir müşteri kitleleri bulunmaktadır.
- Trendyol’da mağazalar reklam verebilmektedir.
- Trendyol ile satış yapmak hızlı bir şekilde gelir sağlamanıza imkân tanımaktadır.
- Trendyol kampanyaları sayesinde satışlarınızın artması oldukça mümkündür.
- Trendyol akademi ile e-ticaret ile alakalı alanlar hakkında kendinizi geliştirebilmeniz mümkün olmaktadır.
- Trendyol, tüketicilerin en fazla güvendiği e-ticaret alanlarından biridir.
Trendyol’da mağaza açmış olmanın avantajları olduğu gibi bazı dezavantajları da yer almaktadır. Bunlardan bazıları:
- Trendyol’da satış yapmakta olan işletmeler müşterilerle birebir iletişim kuramamaktadır.
- Satıcılar, müşterilerin cep telefonu numaralarını ve e-mail adreslerini görememektedir.
- Satıcıların satmış oldukları her ürünlerinin kategorilerine göre Trendyol’a komisyon ödemeleri gerekmektedir.
- Trendyol alanı rekabetin oldukça çok olduğu bir alandır.
- Trendyol kampanyalarına katılım gösterebilmeniz için mağazanızın puanlarının fazla olması gerekmektedir.
- Müşteriler mağazanızda yer alan ürünlere kötü puanlar verdiklerinde mağaza puanlarınız azalmaktadır.
- Trendyol’da yapmış olduğunuz satışlardan elde ettiğiniz ücret teslimat süresinden on dört gün sonra satıcıya iletilmektedir.