İnternetten satış yapabilmeyi isteyenler için Trendyol Sitesi alternatifler arasında yer almaktadır. Trendyol sitesi, satış yaşamına özel mağazacılık ile başlamış olup müşteri sayısını hızla artırmış olan bir e-ticaret sitesi olarak bilinmektedir. Başka mağazaların da onlıne mağaza açabilmesine olanak sağlayarak iş hacmini genişletmiş durumdadır. Onlıne satış yapmak istiyorsanız yeni bir girişimci olarak Trendyol’dan kendinize bir mağaza açarak geniş müşteri kitlesine ulaşabilir ve e-ticaret hayatına atılabilirsiniz. Trendyol’da Satış Yapabilmek İçin Bilmeniz Gereken bazı noktalar yer almaktadır.
Trendyol’da Neden Mağaza Açmanız Gerekir?
Trendyol’da satış yapabilmeniz için ilk olarak bir mağaza açma zorunluluğunuz bulunmaktadır. Kendinize ait bir mağaza açmadan Trendyol’da satış yapmaya başlamanız mümkün değildir. Trendyol’dan satış yapmanın bazı dezavantajları olduğu gibi pek çok avantajı da bulunmaktadır. Trendyol’da mağaza açmanın bazı avantajları:
- Hazır Müşteri Kitlesine Ulaşabilme:
Bir e-ticaret sitesi açtığınız zaman ilk olarak kendinize müşteri kitlesi oluşturmanız gerekmektedir. Her zaman bir müşteri kitlesine ulaşmak sanıldığı kadar kısa sürede gerçekleşmeyebilir. Ancak Trendyol’da mağaza açıp satış yapmaya karar verirseniz sitenin bilinir olmasından dolayı sahip olduğu müşterilerden siz de faydalanabilirsiniz.
- Rakiplerinizi Takip Edebilme:
E-ticaret yapmak isteyenlerin müşteriye ulaşmaktan sonraki en önemli noktalarından biri de rakip analizi yapabilmeyi başarmaktır. Eğer Tredyol’da ürünlerinizi satışa sunmak istiyorsanız diğer satıcıları takip edebilmeniz kolaylaşacaktır. Rakiplerinizin yaptıkları indirimleri, kampanyaları ve sunmuş oldukları fiyatları site üzerinden takip edebilmeniz mümkündür.
- Marka Bilinirliğinizi Artırabilme:
Trendyol’da geniş bir müşteri kitlesine hitap edebilmek sizin markanız için de bir reklam aracı olabilecektir. Trendyol sitesi üzerinden ürünlerinizin detaylarını da sergileyebilmeniz mümkündür.
Trendyol’da satış yapmanın bazı dezavantajları da bulunmaktadır. Bu dezavantajların bazıları:
- Komisyon Ödeme Zorunluluğun Bulunması:
Trendyol üzerinden satış yapacaksanız, Trendyol aracı bir platform olduğundan sattığınız her ürün üzerinden komisyon kesmektedir. Bu komisyonlar kar payınızın düşmesine neden olabilmektedir.
- Markanızı Öne Çıkarabilmenizin Zor olması:
Trendyol’da pek çok markanın kendi satışını yapıyor olması ürün çeşitliliğini artırmaktadır. Kendi markanıza ait ürünlerinizi öne çıkarabilmek için ekstra reklam bedeli ödemeniz gerekebilmektedir. Trendyol müşterileri daha çok marka üzerinden değil, ürün üzerinden araştırma yaptıkları için markanızı öne çıkarabilmeniz sandığınızdan daha zor olabilecektir.
Trendyol’da Nasıl Mağaza Açabilirsiniz?
Trendyol, son zamanlarda milyonlarca kişinin alışveriş yaptığı bir platform olmuştur. Gün geçtikçe her geçen gün artmakta olan kullanıcı sayısı ile e-ticaret yapan ve yapmak isteyen firmaları bu pazar yerinde satış yapmaya yöneltmektedir.
Trendyol’da Nasıl Ürün Satılabilir?
Trendyol’da satış yapmak isteyen işletmelerin ve kişilerin ilk önce Trendyol Mağazası açabilmesi gerekmektedir. Mağaza açma başvurusundan sonra Trendyol’un istemiş olduğu belgeler sisteme yüklendikten sonra Trendyol Mağazanız aktif hale gelmeye başlamaktadır.
Trendyol Mağazanızı açtıktan sonra mağazanızın iade adresini, firma adresini ve ödeme alacak olduğunuz hesabınızın ve çalışmak istediğiniz kargo firmanızın düzenlenmesi gerekmektedir. Gerekli düzenlemelerinizi gerçekleştirdikten sonra Trendyol’da satmak istediğiniz ürünlerinizi ürün listenize ekledikten sonra Trendyol’da satış yapmaya başlamanız mümkündür.
Trendyol’da ürünlerinizi daha hızlı satabilmek için ürünlerinizin fiyatlarını doğru şekilde belirleyebilmeli, müşterilerinize indirimler tanımlamaya ve kuponlar oluşturabilmeye özen göstermeniz gerekmektedir. Ayrıca ürün reklamları vererek ürünlerinizin satış hızlarını da artırabilmeniz mümkündür.
Trendyol’da Mağaza Açabilmenin Bedeli Ne Kadardır?
Trendyol’da satış yapmak isteyen kişiler bir ücret ödemeden Trendyol Mağazalarını açabilirler. Trendyol’da ücretsiz olarak mağaza açmaya karar veren kişilerin mağaza açmak için başvurularını yaptıktan sonra kendilerinden istenilen belgeleri Trendyol’a iletme işlemini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.
Trendyol Mağaza açma başvurunuzun onaylanmasının ardından ürünlerinizi Trendyol’a yükleme işleminizi gerçekleştirerek satış yapmaya başlayabilirsiniz.
Trendyol Mağaza Açma Başvurusu Nasıl Yapılır?
Trendyol’da mağaza açmak için şirketinizi kurduktan sonra Trendyol Satıcı Başvuru Formunu doldurmanız gerekmektedir. Trendyol’da mağaza açabilmeniz için gerekli olan bazı evraklar bulunmaktadır.
- Adınız ve Soyadınız
- Cep Telefonu Numaranız
- E-posta Adresiniz
- Satış Yapmak İstediğiniz Ürün Kategorisi
- Şirket Türünüz
- Vergi Numaranız veya T.C Kimlik Numaranız
- İl ve İlçe Bilgileriniz
- Referans Kodunuz
Bu alanları doldurduktan sonra Trendyol Mağaza Açma Başvurunuzu tamamlamış olursunuz.